اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو عصر امروز برنامه ای با عنوان «شرایط کشور در پسابرجام» به همت بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با حضور محمد حسین صفار هرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دانشگاه برگزار شد.
صفار هرندی، با بیان این که در ابتدا با طرح یک مقدمه فرض میکنیم از یک جایی به بعد پذیرفته شد که با چارچوبهایی برجام انتخاب نظام باشد گفت: با گذاشتن شرطهایی، مجوزهای لازم برای اجرای آن داده شد در یک طرف ماجرا کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا بودند که همیشه در تضاد با منافع ایران بودند. از دید آن ها اقداماتی که غرب در فشار آوردن به ایران در طول تاریخ با عنوان تحریم در دستور کار قرار داد منجر به نشستن ایران در پای میزه مذاکره شد.
وی با بیان این که از نگاه غرب نشستن پشت میز مذاکره تنها برای حل مسائل هسته ای ایران نبود، گفت: مقامات آمریکایی زمانی که می خواستند به منتقدان خود جواب دهند می گفتند که ایران را پای میز مذاکره آورده ایم تا از مواضع انقلابی خود دست بکشد و در مرحله بعدی مطالبات خود را بیان کنیم.
صفار هرندی با بیان این که در ایران نگاه های متنوعی نسبت به برجام وجود داشت، گفت: در داخل کشورمان کسانی که جزء نیروهای وابسته به نظام بودند، اغلب با دیدگاهی خیرخواهانه متصور بودند که زمانی که ما مذاکرات با غرب را نهایی کرده و در آن به نتیجه برسیم، در تنگناهایی که کشور با آن روبرو است با گشایش روبرو خواهد شد و نشان دادن کلید در ایام انتخابات هم به منظور باز کردن قفل تحریم ها بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برخی افراد آنقدر در مذاکرات غرق شده اند که حاضر به رایزنی درباره همه مسائل شده اند، گفت: دولت متصور بود که در آینده و پس از به ثمر رسیدن مذاکرات، موانع اقتصادی از سر راه برداشته میشود. البته نگاه های پیشروتری هم بود که می گفت نوع رفتار ما با دنیای غرب درست نیست و اگر می خواهیم کشور به شرایط مطلوب برسد چاره ای جز مذاکره با غرب نداریم و باید از ارزش های ابتدایی انقلاب کوتاه بیایم.
وی با بیان اینکه در کنار برخی دولتمردان ما افرادی هستند که می گویند تمام پروژه های انقلاب اسلامی باعث معطلی کشور است، افزود: مثلا در همین حین فردی در کنار دولت وجود دارد که می گوید همه دلیل عقب ماندگی مان این است که با دنیای غرب ارتباط نداشته ایم و چون حاضر نیستیم در مسائلی هم چون رژیم صهیونیستی کوتاه بیاییم کار ما درست نخواهد شد و آن ها هم تحریم ها را برنمی دارند.
صفار هرندی ادامه داد: از نگاه خوش بینان به برجام این مساله ارزش دارد که ما از برخی مواضع خود کوتاه بیاییم تا درهای پیشرفت به رویمان باز شود. این نگاه در ظاهر خیرخواهانه بوده ولی در باطن تفکرات کاملا غلطی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با ذکر مثالی ادامه داد: فردی در جایگاه خبرنگار وارد کشور می شود و به حساس ترین مراکز دولتی نفوذ کرده و در نهایت جاسوس بودن او آشکار می شود . این فرد زمانی در یک معامله معمولی آزاد می شود و آنقدر برای طرف مقابل ارزش دارد که ضمن معاوضه با زندانیان ما مقداری از پول های بلوکه شده را در این معامله آزاد می کنند.
وی اظهار داشت: دسته سوم کسانی هستند که از همان ابتدا با این نوع مذاکرات مخالفت می کردند و البته مخالف با اصل مذاکرات نبودند. چنانچه شاهد بودیم که در دوره های قبلی بعضا نتیجه مذاکرات وسوسه کننده بود.
صفار هرندی با بیان اینکه نیروهای وفادار به انقلاب معتقدند که آمریکا به تعهدات خود وفادار نیست، گفت: آنها می گویند در برجام چیزهای مشکوکی وجود دارد و در صورت تن دادن ایران به آن ممکن است در آینده مشکلاتی گریبانگیر کشور شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: توده مردم در طی سالیان اخیر تحریم های زیادی را تحمل کردند و دولت فعلی و دولت قبلی سعی بر القای این موضوع داشتند که اگر مشکلی در زندگی وجود دارد تنها به دلیل تحریم است و تحریم ها هم به دلیل عدم رابطه با کدخدا است.
وی با بیان اینکه مردم کشور ما به دلیل همین القائات و برای رفع تحریم در سال 92 به روحانی رای دادند، گفت: این که امروز رئیس اصلی ترین نهاد پولی و مالی آن هم در خارج از کشور می گوید هیچ اتفاقی پس ازبرجام نیفتاده است، نشان از ارزیابی های خوشبینانه غلط دولت است و بر سر مردم از این نظر کلاه جدی رفته است.
صفار هرندی با بیان اینکه اگر با نگاه منصفانه نگاه کنیم باید بگوییم وقتی ایران وارد گفتگو با جهان شد کشورهای دنیا ما را خیرخواه و مصالحه جو دیدند و همین امر باعث افزایش مراوده با ایران شد، ادامه داد: به همین دلیل ما شاهد حضور هیئت های مختلف تجاری و دیپلماتیک در ایران بودیم اما در عمل قراردادی با ایران بسته نشد و همان (هیچ) که آقای سیف گفت در واقعیت رخ داده و در این میان دو میلیارد دلار از پول های ما چپاول شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آمریکایی ها معتقدند که برجام قرار نیست مشکلات ایران را حل کند، بلکه قرار است مشکلی به نام ایران حل شود گفت: امروز طرف های غربی به ویژه آمریکا می گویند برجام خوب است اما درصددیم که برجام دو را کلید بزنیم تا برجام یک به نتیجه برسد. البته آنها قبل از ایجاد برجام یک این حرف را نمی گفتند و معتقد بودند همه مشکلات ایران مربوط به مسئله هسته ای است و همه مشکلات اقتصادی ایران با این مذاکرات حل خواهد شد.
وی با بیان این که غرب می گوید شما متهم به نقض حقوق بشر و تروریست هستید و تا رفع این موضوع تحریم ها ادامه خواهد داشت، گفت: دشمنان می گویند شما باید از تجهیز قوای مسلح خود با تسلیحات پیشرفته دست بردارید چرا که این سلاح ها مانع از حمله قدرت های بزرگ به شما می شود. آمریکایی ها توقع دارند که ایران در برجام دو خود را خلع سلاح کند تا بتوانند یک جنگ آسان علیه ایران را رقم بزنند.
صفار هرندی با بیان اینکه فرض غربی ها این است که چون ایران دارای یک عمق استراتژیک در منطقه و متحدان استراتژیک می باشد نمی توان با آن سرشاخ شد ادامه داد: پس در نتیجه باید در برجام سه کاری کرد که درگیری پایین بیاید. در این زمینه آنها می خواهند طرفداران ایران در منطقه از کشورمان ناامید شوند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حضور مستشاری ایران در سوریه و عراق گفت: ما از حضور مستشاری در این دو کشور ضرر نکرده ایم چرا که اگر مدافعان ما در آن دو کشور نمی جنگیدند امروز باید در کرمانشاه و همدان با داعش می جنگیدیم. امروز صدها کیلومتر دورتر از مرز خود با دشمنان مقابله می کنیم.
وی ادامه داد: کلید خوردن برجام سه به ایرانی ها می گوید امنیت ملی، مسائل ایدئولوژیک و تعلقات اعتقادی کشورها ربطی به شما ندارد و در واقع تحقق برجام یک در گرو اجرای برجام دو و سه می باشد.
صفار هرندی ادامه داد: امروز وزیر اقتصاد می گوید که ما آرزو داریم شرایط تولید را به سال های 90-91 برگردانیم. اگر هر کسی غیر از وی این حرف را می زند می گفتند که شما دوستدار دولت نهم و دهم هستید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تا زمانی که اهداف برجام یک محقق نشده نباید باب حرف زدن در مسائل دیگر را باز کنیم. من تعجب می کنم از کسانی که دایه خیرخواهی دارند ولی به ما توصیه می کنند که به پیامدهای برجام یک بی توجه باشیم و عزت خود را در مسائل دیگر به حراج بگذاریم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: حراج گذاشتن عزت و عزمت ایران مانند از بین بردن 14 هزار سانتریفیوژ نیست که بتوان در آینده بار دیگر آن را کسب کرد.